نمیتوان بدون صحبت درباره سینمای آلمان از سینما صحبت کرد؛ چرا نقش بسیار مهمی در تاریخ سینمای جهان چه از لحاظ تکنیکی و فنی و چه از لحاظ هنری داشته است. در این مطلب از لیست بهترین فیلم های دنیا ، به سراغ بهترین فیلم های آلمانی رفتهایم. با مجله ویتال همراه باشید.
بهترین فیلم های آلمانی
فیلم های آلمانی توانستهاند به شهرت فیلمسازی در اروپا کمک شایانی کنند و جوایز بسیاری نیز کسب کنند. در ادامه با بهترین فیلم های آلمانی آشنا میشویم:
۱۳. مربیان (The Edukators)
کارگردان: هانس واینگارتنر
ژانر: درام، رمانتیک
محصول: ۲۰۰۴
IMDb: ۷/۵
متاکرتیک: ۶۸
راتن تومیتوز: ۷۰٪
فیلم مربیان (به آلمانی: Die fetten Jahre sind vorbei) که با تحسین منتقدان مواجه شد تبدیل به یکی از فیلمهای کالت موج نوی سینمای آلمان شد. فیلم درباره سه دانشآموز فعال آنتی کاپیتالیسم یا ضد سرمایهداری است که درگیر مثلثی عشقی میشوند. آنها به خانههای ثروتمندان برلین میروند و بعد از جابجا کردن وسایل خانه آنها، یادداشتی با نام مربیان میگذارند.
۱۲. جاعلان (The Counterfeiters)
کارگردان: اشتفان روزویتسکی
ژانر: جنایی، درام، تاریخی
محصول: ۲۰۰۷
IMDb: ۷/۶
متاکرتیک: ۷۸
راتن تومیتوز: ۹۳٪
فیلم جاعلان (به آلمانی: Die Fälscher) فیلمی اتریشی آلمانی است که در آلمان و به زبان آلمانی ساخته شده و توانسته جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی را در سال ۲۰۰۷ به دست آورد. جاعلان یکی از بهترین فیلم های آلمانی است که درباره عملیات برنارد، بزرگترین عملیات در تاریخ جنگ است که هدف آن وارد کردن پول جعلی به اقتصاد بریتانیا و ایجاد شوک در بازار آن و افزایش شدید تورم بود تا اقتصاد بریتانیا نابود شود.
۱۱. گره بادر ماینهوف (The Baader Meinhof Complex)
کارگردان: اولی ادل
ژانر: اکشن، بیوگرافی، جنایی
محصول: ۲۰۰۸
IMDb: ۷/۴
متاکرتیک: ۷۶
راتن تومیتوز: ۸۵٪
گره بادر ماینهوف (به آلمانی: Der Baader Meinhof Komplex) که بر اساس کتابی به همین نام نوشته اشتفان آوست، سردبیر سابق مجله اشپیگل ساخته شده است، نامزد دریافت جایزه اسکار و گلدن گلوب بهترین فیلم خارجی شد. گره بادر ماینهوف داستان ظهور و سقوط گروه شبهنظامی فراکسیون ارتش سرخ (ار.آ.اف)، گروه چپگرای بسیار تندرو و خشن آلمانی، از سال ۱۹۶۷ تا پاییز سال ۱۹۷۷ (پاییز آلمان) و وقایع مرتبط را بازگو میکند.
۱۰. کریستیانه اف (Christiane F)
کارگردان: اولی ادل
ژانر: بیوگرافی، درام
محصول: ۱۹۸۱
IMDb: ۷/۶
فیلم کریستیانه اف. ما بچههای ایستگاه باغوحش (به آلمانی: Christiane F. Wir Kinder vom Bahnhof Zoo) بر اساس زندگی واقعی کریستیانه اف دختر آلمانی در زمان شیوع مواد مخدر را در آلمان غربی در دهه ۷۰ میلادی ساخته شده است. این فیلم که تبدیل به فیلمی کالت شده، یکی از بهترین فیلم های آلمانی است که دیوید بویی ، خواننده انگلیسی مشهور علاوه بر آهنگسازی در آن به ایفای نقش پرداخته است. داستان فیلم درباره دختری ۱۳ ساله به نام کریستیانه است که در این سن به مواد مخدر سنگین معتاد شد و جدا از دوستان و خانوادهاش در خیابان زندگی میکند.
۹. موج (The Wave)
کارگردان: دنیس گانزل
ژانر: درام، هیجانانگیز
محصول: ۲۰۰۸
IMDb: ۷/۶
راتن تومیتوز: ۶۷٪
آیا فاشیسم میتواند در دنیای مدرن رخ دهد؟ فیلم موج (به آلمانی: Die Welle) به این سوال طی یک آزمایش کلاسی پاسخ میدهد. این فیلم که بر اساس بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده، داستان معلم دبیرستانی را روایت میکند که برای آنکه مفهوم استبداد را برای دانش آموزانش قابل فهمتر کند، آنها را ملزم به اجرای قوانینی در طول کلاس میکند. داستان این فیلم بر اساس آزمایشات صورت گرفته در زندان و توسط دانشگاه استنفورد در سال ۱۹۷۱به شیوه ای دیگر است.
۸. تونی اردمان (Toni Erdmann)
کارگردان: مارن آده
ژانر: کمدی، درام
محصول: ۲۰۱۶
IMDb: ۷/۴
متاکرتیک: ۹۳
راتن تومیتوز: ۹۳٪
فیلم تونی اردمان (به آلمانی: Toni Erdmann) یکی از تحسین شدهترین و بهترین فیلم های آلمانی سالهای اخیر است که نماینده آلمان در اسکار ۲۰۱۷ بود اما در نهایت فیلم فروشنده اصغر فرهادی اسکار فیلم خارجی را دریافت کرد. تونی اردمان درباره رابطه شکسته پدر و دختری است که حالا برای یکدیگر بیگانهتر از غریبهها هستند. حال پدر برای دوباره ارتباط برقرار کردن، نزد دختر بازگشته است، اما دختر میل زیادی به ماندن در کنار او ندارد…
۷. خداحافظ، لنین (Good Bye, Lenin)
کارگردان: ولفگانگ بکر
ژانر: کمدی، درام، عاشقانه
محصول: ۲۰۰۳
IMDb: ۷/۷
متاکرتیک: ۶۸
راتن تومیتوز: ۹۰٪
فیلم خداحافظ، لنین یکی از بهترین فیلم های آلمانی است که در عین حالی که درباره آلمان شرقی و غربی و گروه های کمونیستی است، فیلمی کمدی و شوخطبعانه است. داستان فیلم درباره پسر جوانی اهل برلین شرقی به نام الکساندر کرنر است که میخواهد داستان فرو ریختن دیوار برلین و پایان کمونیسم را از مادر شدیدا سوسیالیست و البته بیمار خود پنهان کند.
۶. سوفی شول: روزهای پایانی (Sophie Scholl – The Final Days)
کارگردان: مارک روتمون
ژانر: بیوگرافی، جنایی، درام، جنگی
محصول: ۲۰۰۵
IMDb: ۷/۶
متاکرتیک: ۷۶
راتن تومیتوز: ۸۷٪
فیلم سوفی شول روزهای پایانی (به آلمانی: Sophie Scholl – Die letzten Tage) یکی از بهترین فیلم های تاریخ سینمای آلمان است که بر اساس زندگی سوفی شول فعال سیاسی، دانشجوی انقلابی آلمانی و عضو گروه مقاومت رز سفید در آلمان نازی که علیه رژیم هیتلر فعالیت میکرد ساخته شده است. فیلم در نمایش دادگاههای فرمایشی، شکنجههای وحشیانه و توصیف فضای فاشیستی آلمان در زمان هیتلر موفق عمل کرده و توانسته نامزد دریافت اسکار و دو جایزه خرس نقرهای شود. داستان آن درباره دستگیری سوفی شول به جرم تلاش علیه امنیت ملی و تشویش اذهان عمومی است.
۵. سقوط (Downfall)
کارگردان: الیور هرشبیگل
ژانر: بیوگرافی، درام، تاریخی
محصول: ۲۰۰۴
IMDb: ۸/۲
متاکرتیک: ۸۲
راتن تومیتوز: ۹۰٪
فیلم سقوط (به آلمانی: Der Untergang) یکی از پرهزینه ترین و بهترین فیلم های آلمانی است که بر اساس چند کتاب از جمله کتاب «پناهگاه هیتلر» نوشته تراودل یونگه (منشی هیتلر)، کتاب «هیتلر» نوشته یواخیم فست، کتاب «تا آخرین ساعت» نوشته ملیسا مولر و کتاب خاطرات آلبرت اشپر و ارنست گونتر باده ساخته شده است. سقوط یکی از بهترین فیلم های جنگی تاریخ و جزو صد فیلم برتر تاریخ است و توانسته نامزد اسکار ۲۰۰۴ شده و جوایز بسیاری به دست آورد. داستان فیلم درباره ۱۲ روز آخر زندگی هیتلر در پناهگاه زیرزمینیاش از زبان آخرین منشی هیتلر روایت میشود
۴. هیچکجا در آفریقا (Nowhere in Africa)
کارگردان: کارولین لینک
ژانر: بیوگرافی، درام، تاریخی
محصول: ۲۰۰۱
IMDb: ۷/۵
متاکرتیک: ۷۲
راتن تومیتوز: ۸۵٪
فیلم هیچ کجا در آفریقا (به آلمانی: Nirgendwo in Afrika) بر اساس خود زندگینامهای به همین نام، نوشته اشتفانی تسوایگ ساخته شده و توانسته جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی را در سال ۲۰۰۳ به دست آورد. فیلم هیچکجا در آفریقا که یکی از بهترین فیلم های آلمانی است درباره یک خانواده یهودی آلمانی در دهه ۱۹۳۰ است که برای فرار از نازیها به کنیا پناهنده میشوند و زندگی جدیدی را در مزرعه شروع میکنند.
۳. بدو لولا بدو (Run Lola Run)
کارگردان: تام تیکور
ژانر: جنایی، درام، هیجانانگیز
محصول: ۱۹۹۸
IMDb: ۷/۶
متاکرتیک: ۷۷
راتن تومیتوز: ۹۳٪
فیلم بدو لولا بدو (به آلمانی: Lola Rennt) یکی از بهترین فیلم های آلمانی است که مفاهیمی همچون اهمیت گذشت زمان، اسرار نهفته در آن و نقش آن در تعیین سرنوشت انسان و به طور کلی تاثیر ثانیهها و لحظهها در زندگی انسان میپردازد. لولا بدو لولا سه اپیزود دارد و در هر اپیزود اتفاق مجدد تکرار میشود اما با اتفاقاتی متفاوت که یادآور اثر پروانهای است.
۲. روبان سفید (The White Ribbon)
کارگردان: میشائیل هانکه
ژانر: درام، تاریخی، معمایی
محصول: ۲۰۰۹
IMDb: ۷/۸
متاکریتیک: ۸۲
راتن تومیتوز: ۸۶٪
روبان سفید (به آلمانی: Das weiße Band) فیلمی از یکی از بهترین کاگردانهای تاریخ، میشائیل هانکه است که فیلم هایی همچون عشق (Amour) را در کارنامه دارد که به عنوان یکی از بهترین فیلم های عاشقانه دهه شناخته شده است. هانکه که اصالتا اتریشی است این فیلم را به زبان آلمانی و به عنوان نماینده رسمی آلمان در اسکار ساخته است. روبان سفید به جز نامزدی در اسکار ۲۰۱۰ توانسته جوایزی همچون گلدن گلوب بهترین فیلم خارجی و همچنین برنده جایزه بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه از آکادمی فیلم اروپا شود.
فیلم نگاهی به ریشههای ظهور فاشیسم که بعدها نازیسم از دل آن متولد میشود را بیان میکند؛ پدوفیلی و انــحــرافــات جنــسی، کج فکریهای دینی، قتل و خشونت. داستان فیلم در سال ۱۹۱۴ و در آستانه وقوع جنگ جهانی اول در دهکدهای فئودالی در شمال آلمان اتفاق میافتد. حوادث عجیب و اسرارآمیزی در این دهکده اتفاق میافتد که اهالی این روستا را در بهت و حیرت فرو میبرد اما هیچکس نمیداند، چه کسی عامل وقوع آنها است.
۱. زندگی دیگران (The Lives of Others)
کارگردان: فلوریان هنکل فون دونرسمارک
ژانر: درام، معمایی، هیجانانگیز
محصول: ۲۰۰۶
IMDb: ۸/۴
متاکرتیک: ۸۴
راتن تومیتوز: ۹۳٪
زندگی دیگران (به آلمانی: Das Leben der Anderen) یکی از بهترین فیلم های سینمای آلمان است که در سال ۲۰۰۶ توانست اسکار بهترین فیلم خارجی و بسیاری جوایز دیگر را به دست آورد. فیلم زندگی دیگران داستان حضور وزارت اطلاعات آلمان شرقی مشهور به اشتازی (Stasi) در برلین شرقی را در دهه ۱۹۸۰ را روایت میکند که وظیفه داشتند فعالیتهای شهروندان آلمان شرقی را نظارت و بررسی کنند؛ گرد وایسلر، بازجوی ارشد اشتازی، برای تعقیب و جاسوسی در مورد یک نمایشنامه نویس اهل برلین مامور می شود اما او از انجام این کار حس خوبی ندارد و سخت با خود کلنجار میرود.
سینمای آلمان فیلمهای فوق العاده زیاد دیگری نیز دارد که جزو بهترینهای تاریخ سینمای این کشور است که در اکثر فهرستهای بهترین فیلمهای آلمانی وجود دارد که از جمله آن میتوان به فیلم ام – شهری به دنبال قاتل میگردد (M – Eine Stadt sucht einen Mörder)، متروپلیس (Metropolis)، کشتی (Das Boot)، طبل حلبی (The Tin Drum) و مطب دکتر کالیگاری (Das Cabinet des Dr. Caligari) اشاره کرد.
بهترین فیلم های آلمانی از نظر شما کدام است؟ اگر به سینما و تلویزیون علاقمند هستید، ما در مجله ویتال هر هفته لیست و فیلم و سریالهای مختلف را برای سلیقههای متفاوت به شما پیشنهاد میدهیم.
۱ نظر
کل لیستو توی یه هفته دیدم همشون عالی مخصوصا لولا