داماهی یک گروه موسیقی ایرانی است که توانسته با تلفیق موسیقی مدرن با موسیقی جنوب ایران فعالیتش را آغاز کرده و در مدت زمان کمی طرفداران زیادی را در ایران به خود جذب کند. در ادامه معرفی خوانندهها و گروههای موسیقی ایرانی ، با بیوگرافی داماهی بیشتر آشنا میشویم.
بیوگرافی داماهی
داماهی در سال ۹۳ توسط دارا دارایی (نوازنده باس) تشکیل شد و از آن زمان تا کنون دارایی سرپرستی گروه را بر عهده دارد. از دیگر اعضای گروه حمزه یگانه است که نوازندگی کیبورد و بنجو را بر عهده دارد. ابراهیم علوی نوازده عود و گیتار و شایان فتحی نوازنده پرکاشن و درامز گروه است. خوانندگی گروه داماهی بر عهده رضا کولغانی استکه خود بندرعباسی است و بسیاری از ترانههای گروه به انتخاب او بوده است.
واژه «داماهی» از افسانه های قدیمی جنوب گرفته شده است. در افسانههای جنوب، از ماهی عظیمالجثهای به نام «داماهی» یاد شده که در خلیج فارس میزیسته و در بطن خود یک آرمانشهر نهان داشته است.
داماهی در سال ۲۰۱۴ توانست همراه با پروژه سینمایی «دو-ر-می-فا-صلح» در جام جهانی برزیل حضور پیدا کرده و با اجرا بر استیج رسمی فیفا در شهر کوریتیبا برزیل قبل از بازی ایران در مقابل نیجریه باعث شد تا اغلب افراد گروه موسیقی داماهی را به خوبی بشناسند. این موضوع باعث شد تا بلافاصله پس از بازگشت از برزیل این گروه موسیقی بتواند کنسرت های بسیار موفقی را برگزار کند.
آلبوم های داماهی
اولین آلبوم گروه با نام «داماهی» که شامل ۱۴ قطعه بود در سال ۱۳۹۴ منتشر شد. این آلبوم را می توان ادای دینی به موسیقی جنوب دانست؛ چرا که در آن موسیقی دوران قدیم جنوب ایران را با دیدگاه جدیدی روایت کرده است. مثلا قطعه «محله خاموشان» متعلق به بیش از یک قرن پیش است. شعر و ملودی این قطعه فلکلور اثر نَصرُک، هنرمندان اوایل دوره قاجار است که داماهی با تنظیم نو و پیوند موسیقی جنوب به موسیقی جاز امروز، از این اثر خوانشی دوباره کرده است. داماهی به جز این آلبوم چندین تک آهنگ دیگر نیز منتشر کرده است.
دومین آلبوم گروه با نام «در من برو شکار» ۴ سال پس از اولین آلبومشان، خرداد ماه ۹۸ منتشر شد که شامل ۱۳ قطعه است. یکی از جالبترین آهنگهای این آلبوم پس از آهنگ پرطرفدار «دیوانه» را شاید بتوان آهنگ «چپلنگ» دانست؛ «چپلنگ» شخصیتی از دوران مشروطه را ترسیم میکند که به جنگ پلنگ رفته و پای چپش را از دست داده و حالا غیر از پای از دست رفته، معشوق قوچانیاش را هم بردهاند و با همان پای لنگش به گرد سُم اسب یار میرسد. آنها سه قطعه را از ابراهیم منصفی انتخاب کرده است؛ «درد بیدردی» که جزو پرطرفدارترین کارهای دامـاهی است، «نیاز» و «بارک».
سبک گروه داماهی
سبک گروه را شاید بتوان «موسیقی ملل» نامید؛ چرا که ریشههایی از جاز، رِگه، راک، سنتی و تلفیقی در آن دیده میشود. در کل گروه پایبند به یک سبک خاص نبوده و موسیقی آنها عمدتا حاصل همنشینی و همنوازی چند موزیسین ایرانی با گرایشها و سلایق متنوع و با خاستگاههای اقلیمی متفاوت است.
اگر به موسیقی علاقه دارید، در بخش موسیقی مجله ویتال ما هر هفته خوانندهها و گروههای موسیقی مختلفی از سراسر دنیا به شما معرفی میکنیم.
۲ نظر
❤️🌹
خیلی خوبن😍😍😍