پانزدهم اردیبهشت ماه «روز شیراز» نامگذاری شده است؛ داشتههای فرهنگی، هنری و تاریخی این شهر دیرین در کنار طبیعت زیبای اردیبهشتی شیراز سبب شده که این روز را به نام این شهر نامگذاری کنند. از این فرصت استفاده میکنیم و و در ادامه معرفی هنرمندان ایرانی ، هنرمندان شیرازی معاصر که برای این شهر و همچنین ایران افتخارآفرین هستند را معرفی میکنیم.
هنرمندان شیرازی معاصر
شیراز شهر فرهنگ و هنر ایران هنرمندان بسیار زیادی دارد که موجب افتخار ایران زمین هستند. این فهرست تنها بخش کوچکی از هنرمندان خوب این شهر است.
کامبیز درمبخش
کامبیز درمبخش طراح، کاریکاتوریست و گرافیست و متولد ۸ خرداد ۱۳۲۱ در شیراز است. او از پیشکسوتان هنر کاریکاتور در ایران به شمار میرود و در کار خود صاحب سبک است. کامبیز درم بخش، از هنرمندان شیرازی مشهور است که چندین نمایشگاه مستقل از آثارش در کشورهای مختلف جهان برگزار کرده و همچنین برنده چندین جایزه بزرگ معتبر جهانی نیز شده است. او همچنین نشان شوالیه را از دولت فرانسه در آبان سال ۱۳۹۳ دریافت کرده است.
حسام ابریشمی
حسام ابریشمی نقاس و مجسمهساز متولد سال ۱۳۳۱ در شیراز است. ابریشمی نمایشگاههای انفرادی و گروهی برگزار و در جشنوارههای هنری متعددی شرکت کرده وجوایز مختلفی را از آن خود کرده است. از سال ۱۹۹۸ تا اکنون حسام ابریشمی در نمایشگاه بینالمللی نقاشی در شهر نیویورک از موفقترین هنرمندان شرکتکننده در این رویداد معتبر جهانی بوده است.
نوید افقه
افقه نوازنده ایرانی تنبک و محقق موسیقی متولد ۱۳۴۹ در شیراز است. نوید افقه از هنرمندان شیرازی محبوب با گروههای مختلفی از جمله سروش، فرامرز پایور، دالاهو، آئینه و مسیحا، گروه عارف و بسیاری دیگر از گروهها همکاری داشته است. او تاکنون سه نمونه تمبک با صدادهی و تکنیک اجرایی متفاوت طراحی کرده است.
امیررضا کوهستانی
امیررضا کوهستانی نویسنده و کارگردان تئاتر متولد سال ۱۳۵۷ در شیراز است. کوهستانی در حال حاضر مشهورترین کارگردان تئاتر ایرانی در جهان است. بعضیها به این کارگران، لقب کیارستمی تئاتر ایران دادهاند. تا کنون ۲۰۰ اجرا از کارهای او در خارج از کشور به روی صحنه رفته است.
محمد رسولاف
یکی دیگر از مشهورترین هنرمندان شیرازی در دنیا، محمد رسوااف است. رسولاف فیلمنامهنویس، تهیهکننده، کارگردان و از اعضای آکادمی اسکار متولد ۱۳۵۱ شیراز است. او تاکنون هفت فیلم ساخته و فیلم هایش جوایز متعدد بین المللی دریافت کرده اند. آخرین فیلم او با نام «لرد» نیز جایزه بخش نوعی نگاه از جشنواره فیلم کن ۲۰۱۷ را کسب کرد.
شهریار مندنیپور
نویسنده و رماننویس متولد ۱۳۳۵ در شیراز است. او از مهمترین نویسندگان نسل سوم داستاننویسی ایرانی و از مشهورترین هنرمندان شیرازی معاصر محسوب میشود که داستانهایش به لحاظ فرم و زبان از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. وی در دانشگاههای هاروارد و بوستون کالج و تافتس تدریس کردهاست. مندنیپور سال گذشته هم نامزد دریافت جایزه قلم آمریکا شد.
محمدرضا درویشی
درویشی آهنگساز، پژوهشگر موسیقی و مؤلف دائرهالمعارف سازهای ایران است که در سال ۱۳۳۴ در شیراز متولد شد. او علاوه بر آهنگسازی، از بیست سال پیش تا کنون پژوهش در موسیقی نواحی مختلف را با سفر به شهرها و روستاهای ایران آغاز کردهاست. از درویشی به عنوان کاشف موسیقیهای بومی ایران یاد میشود. او موفق به دریافت جایزه نخست بنیاد جهانی اتنوموزیکولوژی شده است.
فرهاد مشیری
فرهاد مشیری شابد مشهورترین هنرمند شیرازی عصر حاضر باشد. این نقاش سرشناس متولد ۱۳۴۲ در شیراز است. وی نخستین هنرمند اهل خاورمیانه است که کارش در سال ۲۰۰۸ به قیمتی بیش از یک میلیون دلار به فروش رسید. فرهاد مشیری، در فهرست ۵۰۰ هنرمند برتر جهان در سال ۲۰۱۲ قرار گرفته است. از او به عنوان گرانترین نقاش ایرانی یاد میشود که آثارش در فهرست گرانترین آثار در حراجیهای هنری دنیا قرار دارد.
برای آشنایی با هنرمندان موفق ایرانی، بخش چهرههای مجله ویتال را دنبال کنید.