صنعت مد و فشن از اهمیت ویژهای در دنیا برخوردار است و تمامی اقشار جامعه خواسته و ناخواسته به نوعی به آن وابسته هستند. همین موضوع موجب شده تا مشاغل، زیرمجموعهها و فروشگاههای زیاد و مختلفی در این صنعت به وجود آید. در این مطلب از مد و فشن مجله ویتال ، نگاهی میکنیم به انواع فروشگاه های مد و فشن و توضیح مختصری درباره هریک از آنها.
انواع فروشگاه های مد و فشن
فروشگاهها و مشاغل مختلفی در صنعت مد و فشن وجود دارد و شاید بسیاری از ما تفاوت خانه مد و بوتیک یا تفاوت مزون و بوتیک و شورورم را ندانیم. در ادامه با انوع فروشگاه ها در حوزه مد آشنا میشویم:
۱. خانه مد
خانه مد یا فشن هاوس (Fashion House) یکی از انوع فروشگاه ها در حوزه مد است که یا متعلق به یک برند هستند که محصولات خود را عرضه میکنند یا برندی که با اسم یک طراح کار میکند و کارگاهی مجزا دارند. البته باید توجه داشت که فشن هاوسها چند محصول مانند لباس و کیف کفش ارائه میدهند و نمیتوان با تولید یک محصول مکان را فشن هاوس نامید. رنج قیمتی خانههای مد معمولا بالا است.
۲. استودیو
یکی از انواع فروشگاه های مد و فشن که محل اصلی خلق ایده است استودیو نام دارد. استودیو محل کار طراح یا طراحان لباس و مد است که یا چند طراح در کنار هم به کار طراحی و تولید مشغولند و یا یک طراح به همراه تیم خود در آنجا مشغول به کار هستند. در استودیوها معمولا نمونه اولیه تولید میشوند.
۳. آتلیه
آتلیه هم محل کار طراح مد و لباس است ولی در سطح بالاتر از استودیو. به این معنی که سطح هنر و توانمندی طراح بالاتر است و کل تیم طراحی مشغول به کار در آتلیه کاملا زیر نظر طراح اصلی و ارشد فعالیت میکنند.
۴.مزون
مزون نیز یکی دیگر از انوع فروشگاه ها در حوزه مد است. مزون (Maison) در فرانسوی به معنای خانه است. پس در واقع مزونها همان خانههای مد هستند؛ یعنی جایی که محصولات مد روز در تنوع بالا و قیمت بالا تولید میشود.
۵. گالری
یکی دیگر از انواع فروشگاه های مد و فشن گالری ها هستند. گالری همان طور که از اسمش پیدا است، مکانی است برای نمایش که بسته به موضوع و تم گالری محصولات نمایش داده شده در آن متفاوت است. همچنین گالریها میتوانند محصولات یک برند یا چندین برند مختلف را به نمایش بگذارند.
۶. بوتیک
یکی از شناخته شدهترین انواع فروشگاه های مد و فشن ، بوتیک است. بوتیک یک کلمه فرانسوی و به معنای مغازه است اما این مغازهها در عمل از فروشگاهها کوچکتر بوده و معمولا نه در پاساژها یا مرکز خریدها، بلکه در خیابان هستند. در اکثر مواقع بوتیکها یک جنس را ارائه میدهند؛ مثل بوتیکهای کت و شلوار و یا کیف و کفش. رنج قیمتی اجناس ارائه شده در آنها نیز بالا است.
۷. شوروم
یکی دیگر از انواع فروشگاه های مد و فشن شوروم (ShowRoom) است. واژه شوروم به معنای اتاق نمایش است. اما فرق شوروم با گالری چیست؟ لباسها و اکسسوریهایی که در شورومها در اختیار مشتری قرار میگیرند، هر جایی پیدا نمیشوند. خلاقیت و منحصر به فرد بودن از ویژگیهای شوروم است. همچنین شورومها موجودی انبار ندارند و فقط نمونه آن در معرض دید مشتری است و برای خرید مشتری باید سفارش دهد. در ایران مبلمان خانگی اکثرا در شو رومها ارائه میشوند.
۸. کانسپت استور
یکی از خاصترین انواع فروشگاه های مد و فشن ، کانسپت استورها هستند. کانسپت ایده بزرگ پشت یک طرح است و کانسپت استور فروشگاهی است که فرهنگ یا لایف استایلی را با تجارت ترکیب کرده است. در واقع کانسپت استور فروشگاههای حول محور یک ایده و مفهوم خاص هستند و فضا و محصولات در کانسپت استور به نحوی انتخاب میشود که مجموع آن لایف استایل یا تم خاصی را به مشتری پیشنهاد کند.
نظر شما درباره انوع فروشگاه ها در حوزه مد چیست؟ اگر به مد و فشن علاقه دارید، ما هر ماه در مجله ویتال انواع استایل ها، برندها و طراحان ایرانی و خارجی مختلفی به شما معرفی میکنیم. بخش فشن مجله ویتال را دنبال کنید.
۲ نظر
این مفازه های لباس فروشی در چهارراه زند جز کدام دسته بندی می باشند؟
دکان