از اعتراضات خیابانی گرفته تا وضع قوانین پیشگام ، در سراسر تاریخ جنبشهای فمنیستی به انواع روشها صورت گرفته است. پس جای تعجبی نیست که دنیای مد و فشن نیز یکی از این روشهای جنبش فمینیستی و انقلاب در پوشش زنان باشد. مد فمینیستی که زمینهساز تغییراتی بسیار مهم در دنیا بود، به فشن و مد تاثیرگذاری گفته میشود که زمینهساز برابری حقوق زن و مرد شده است.
۶ ترند مد فمینیستی مهم
در واقع میتوان گفت فشن و مد یکی از مهمترین زمینههایی است که میتوان از طریق آن دنیا را برای تساوی زن و مرد مهیا نمود. در این مطلب با هم نگاهی میاندازیم به ۶ ترند مد فمنیستی که دنیا را تغییر دادند.
۱. لباس بلومر
در قرن نوزدهم یعنی درست زمانی که زنان تنها به دلیل جنسیتشان مجبور به پوشیدن لباسهای مجلل و سنگین بودند، یک فمنیست آمریکایی به نام «امیلیا بلومر» در نشریه فمنیستی خود شلوارهایی گشاد و نخی که بعدها به «شلوار بلومر» معروف شد را تبلیغ کرد تا زنان راحتتر به کار و فعالیت بپردازند. در واقع این نقطه آغازی برای ورود فاکتور راحتی در مد و فشن زنان قلمداد میشود.
۲. شلوار
یکی از مهمترین ترندهای مد فمینیستی شلوار بوده است. تا اویل قرن بیستم پوشیدن شلوار برای زنان نوعی بیپروایی تلقی میگردید؛ اما زمانی که لوییسا کاپاتیلو یکی از فعالین جنبش کارگری برای پوشیدن شلوار در ملا عام محاکمه شد، باعث شد زنان بیشتری شلوار به پا کنند و نگاه عمومی به پوشیدن شلوار توسط زنان را تغییر دهند.
۳. مدل موی باب
وقتی در سال۱۹۱۰ «پولیر» خواننده و بازیگر فرانسوی موهای خود را کوتاه کرد و زنان از آن با عنوان شوک موهای کوتاه مشکی یاد کردند. اما پس از آن در سال ۱۹۲۰ مدل موی کوتاهی به ناب باب بین عموم زنان رایج بود که باعث شد الزام بلند بودن موی زنان را کمرنگ کند.
۴. بیکینی
یکی ذیگر از تدهای مد فمینیستی بیکینی بود. در سال ١٩۴۶ زمانی که لباس شنای زنان لباسهایی یک تکه و پوشیده بود« لوییس رآرد» بیکینی را به بازار عرضه کرد. بیکینی گرچه اوایل کار به شدت مورد انتقاد روزنامه ها قرار گرفت و توسط منتقدان «لباس دوتکهای که هرچیزی در رابطه با دختران به غیر از نام مادرشان را نمایان میکند» خوانده شد اما روز به روز محبوبیت آن بین زنان جوان بیشتر گردید.
۵. سوتین
سوتینها تا قبل از ۱۹۶۰ به راحتی امروزه نبودند و نوعی الزام و اجبار برای زنان محسوب میشدند. اما پس از اینکه در سال ۱۹۶۰ زنان طی یک حرکت نمادین آنها را به آتش کشیدند، این موضوع که پوشیدن سوتین کاملا بستگی به انتخاب هر زن دارد را به گوش جهانیان رساندند.
۶. دامن کوتاه
در دهه ۱۹۶۰ قد دامنها خیلی کوتاهتر از قبل شد و آزادیهای جنسیتی تیتر اول همه مقالات شده بود.حتی نام یک مدل و بازیگر به نام «جین شریمپتون» به خاطر پوشیدن دامن کوتاه در یک مسابقه در تاریخ ثبت شد.
پوشش زنان همواره از مسائل بحث برانگیز در دنیا و در جنبشهای برابرخواهی فمینیستی بوده که با سالها تلاش زنان به این مرحله رسیده است. مد فمینیستی تنها گوشه ای از تلاشهای مستمر زنان در طول تاریخ برای تساوی حقوق زن بوده است.
اگر به فشن علاقمند هستید، بخش مد و فشن مجله ویتال را دنبال کنید.
۱ نظر
ما روند برعکس دنیا داریم همیشه