هیپی در دنیای فشن یکی از محبوبترینها است؛ این استایل که یک استایل اعتراضی مشهور است، تاثیر زیادی بر فرهنگ جهان گذاشته است چرا که خرده فرهنگ هیپی فقط مربوط به استایل نمیشود و حتی شیوه و سبک زندگی این افراد را نیز تحت تاثیر خود قرار میدهد و در هنرهای مختلف نیز نمود پیدا کرد. در ادامه با هیپی استایل (Hippie Style) و تاریخچه هیپی آشنا میشویم.
استایل هیپی
استایل هیپی یکی از اجزای جنبش ضد فرهنگی (Counterculture) دهه ۶۰ میلادی است که ابتدا در آمریکا شکل گرفت و پس از آن در سراسر دنیا گسترش یافت. جنبش ضد فرهنگی دهه ۶۰ جنبشی بود که طی آن افراد پیرو آن، برای حقوق اجتماعی و فردی در مقابل حکومت به مبارزه از طریق موسیقی و فشن آلترناتیو و مخالف نرمهای معمول جامعه آن زمان پرداختند.
واژه «هیپی» از کلمه «هیپستر» گرفته شده است. هیپستر اصطلاحی است که برای «بیتنیکها» استفاده میشود که خود زیرمجموعهای از «بیتها» هستند. «بیت» جنبشی است که توسط گروهی از نویسندگان در دوران پسا جنگ شکل گرفت (دوران پس از جنگ جهانی دوم) که مخالفت با مادیگرایی و آزادیهای فردی و جنسی مهم ترین ارکان آن را تشکیل میداد.
عشق بساز، نه جنگ!
در دهه ۶۰ میلادی و با طولانی شدن جنگ آمریکا و ویتنام بار دیگر جنبشهای پسا جنگ پررنگ شده و از این میان خرده فرهنگهایی همچون پانک و هیپی شکل گرفت که عمدتا با حاکمیت دولت بر زندگی فردی مخالف بود و این اعتراض را در موسیقی اعتراضی و نحوه لباس پوشیدن خلاف عرف جامعه نشان میداد.
از مهمترین شعارهای جنبش هیپی عبارت عشق بساز نه جنگ (Make love , not war) بود که به خوبی بیانگر ریشه شکلگیری آن است.
سه محور اصلی این خردهفرهنگ صلح، عشق و آزادی است. هیپیها به مذهب خاصی محدود نمیشوند و هر مذهبی از هر فرهنگی میتواند هیپی باشد. به فلسفه شرق علاقه دارند و از مفاهیم معنوی و عرفانی در زندگی خود بهره میگیرند. در واقع هیپیها آزادی عقیده و بیان را ترویج میکنند. علاوه بر این به طبیعت و سازگاری با آن اهمیت زیادی میدهند؛ به کشاورزی ارگانیک و گیاهخواری روی میآورند و حتی در زمینه پزشکی و سلامت، درمانهای گیاهی و طب سنتی برایشان در اولویت است.
چطور به سبک هیپی لباس بپوشیم؟
در استایل هیپی نیز مانند اکثر زیر مجموعههای فشن آلترناتیو همچون پانک، جنسیت ندارد و زنان و مردان هر دو از یک قاعده پیروی میکنند ، هر دو لباسهای اوور سایز و گشاد میپوشند (که شلوار جین دمپا گشاد یکی از مهمترین مشخصههای آن است) و از ترندهای روز پیروی نمیکنند.
همانطور که گفتیم طرفداران این خرده فرهنگ به فرهنگ شرق و طبیعت علاقه بسیاری دارند که این علاقه در استایل آنها نیز کاملا مشخص است. استفاده از آیتمهای لباسهای رنگارنگ شرقی و نیز دوخت لباس و رنگ آمیزی پارچهها توسط خودشان از جمله عادات نشات گرفته از این علایق میباشند.
علاوه بر شلوار جین دمپا گشاد و تیشرتهای اور سایز ،جلیقه نیز در استایل هیپی بسیار محبوب و پر استفاده است. برخی از این جلیقهها از جنس مخمل و جیر است که در قسمت پایین برشهای عمودی دارد. برخی از آنها نیز مانند بلوزهایشان طرحهای سایکدلیک و رنگی دارد.
هیپی ها یا صندلهای رنگی و راحت میپوشند و یا بوتهای چرمی بسیار بلند . اکسسوری مورد استفاده آنها نیز ترکیبی از فرهنگهای مختلف از شرق گرفته تا آفریقا را در برمیگیرد که اکثرا توسط خودشان ساخته و استفاده میشود و در استفاده آن تفاوتی میان زن و مرد نیست. آرایش صورت در این استایل جایی ندارد و زنها ظاهری طبیعی و مردها ریش و موی بلند دارند.
از هنرمندان مشهور طرفدار سبک هیپی میتوان به بیتلز، رولینگ استون، باب دیلن و جون بائز اشاره کرد.
به نظر شما استایل هیپی چقدر در ایران طرفدار دارد؟ برای آشنایی بیشتر با دیگر استایلها و خرده فرهنگ ها بخش مد و فشن مجله ویتال را دنبال کنید.
۳ نظر
فکر کنم بعد از قرنطینه منم یک هیپی شده باشم.
اینجا هم هیپی داریم ولی اونایی که من دیدم بسیار ادمای تهی مغزی بودن
تهی مغز بودنت را در بندم