کفش لوفر ( Loafer ) جزو پرطرفدارترین کفشها در دنیای فشن است که ما بیشتر آن را با نام کفش کالج میشناسیم و حداقل یک بار از آنها در استایلهای مختلف خود از آن استفاده کردهایم. کفش لوفر انواع مختلفی دارد و به روشهای مختلفی در استایل استفاده میشود.
کفش لوفر چه کفشی است؟
کفش لوفر (Loafer) چند مشخصه کلی دارد:
۱. کفشهای لوفر بدون بند هستند.
۲. رویه کفش کوتاه است.
۳. لبه دوری کفش کوتاه به نحوی که قوزک پا بیرون است.
۴. بدون لژ است.
۵. قسمت بالایی و پایینی کفش مجزا هستند.
انواع کفش لوفر کلاسیک
کفشهای لوفر انواع مختلفی دارند که عبارتند از:
۱. لوفر اورلاند
لوفر اورلاند (Orland Loafer) توسط یک سازنده کفش در اورلند نروژ و در اصل برگرفته از کفشهای ماهیگیران آمریکای شمالی که «موکاسین» نام داشت در سال ۱۹۳۰ طراحی و تولید شد.
۲. لوفر پنی
لوفره پنی (Penny Loafer) بین سالهای ۱۹۳۴-۱۹۳۶ توسط کمپانی آمریکایی«جورج هنری باس» روانه بازار شد. تفاوت اصلی این لوفر با لوفر اورلاند در تکه چرم تزئینی مجزا با یک برش به شکل لوزی روی آن، بر لایه بالایی کفش بود.
۳. لوفر تاسل
لوفر تاسل (Tassel Loafer) یا منگولهدار، تاریخچه مشخصی ندارد اما اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم در پای پال لوکاس بازیگر آمریکایی دیده شده است. این لوفر ها از محبوبتری لوفرها در حال حاضر بوده و اکثرا توسط زنان پوشیده میشود.
۴. لوفر گوچی
تا دهه ۶۰ میلادی کفشهای لوفر به خصوص لوفر تاسل در آمریکا با کت و شلوار رسمی نیز پوشیده میشد اما در اروپا بسیار کژوال محسوب شده و مورد استقبال نبود. تا اینکه گوچی یک نمونه لوفر با سگک طلایی به شکل افسار اسب طراحی کرد. که این مدل در اروپا به عنوان یک کفش رسمی بسیار مورد استقبال قرار گرفت.
۵. لوفر بلژیکی
کفش لوفر بلژیکی (belgian loafer) در سال ۱۹۵۰ توسط هنری بندل ساخته شد که ظرافت و انعطاف بیشتری نسبت به لوفرهای دیگر داشت و معمولا یک پاپیون کوچک روی آن قرار گرفته بود. چرمهای استفاده شده در این نوع لوفر معمولا در رنگهای غیر معمول برای کفش، استفاده میشد.
۶. لوفر ویلد اسمیت
نحوه ست کردن کفش لوفر
لوفرها هم با جوراب مناسب است هم بدون جوراب. اگر استایلتان نیمه رسمی است بهتر است لوفرهای چرمی با رنگهای قهوهای و مشکلی با رویه بلندتر را انتخاب کنید . در این حالت معمولا لوفر با جوراب بلند پوشیده میشود.
اگر لوفر را با استایل گژوال استفاده میکنید بهتر است این نکته را به یاد داشته باشید که با شلوار بلند پوشیدن جوراب با لوفر ظاهر بهتری دارد و اگر شلوارتان کوتاه است بهتر است جوراب نپوشید یا از جورابهای لوفر یا مخفی استفاده کنید.
در سال ۱۹۲۶ متیو ویلداسمیت کفشی را برای استفاده در منزل طراحی کرد به شکلی که راحت پوشیده شود و راحت از پا خارج گردد.این مدل به سرعت جزئی از کالکشنهای آماده برندهای مختلف گردید. و امروزه این کفشها که به ویلد اسمیت مشهور است در استایل کژوال بسیار پر کاربرد بوده و نمونه بارزى از طراحى انگلیسى لوفر است.