آخر هفتهای دیگر از راه رسید و طبق روال همیشگی مجله ویتال، سری به دنیای سینما و تلویزیون میزنیم و یک فیلم یا سریال را در در بخش پیشنهاد فیلم و سریال به شما معرفی میکنیم. این هفته به سراغ سینمای آلمان رفتهایم؛ پیشنهاد این هفته ما فیلم The Lives of Others یا زندگی دیگران است که در ادامه با جزئیات بیشتر این فیلم آشنا میشویم.
فیلم The Lives of Others – زندگی دیگران
ژانر: درام، معمایی، هیجانانگیز
سال انتشار: ۲۰۰۶
کارگردان: فلوریان هنکل فون دونرسمارک
بازیگران: اورلیش موهه، سباستین کخ، مارتینا گدک، اورلیش توکور
مدت زمان فیلم : ۲ ساعت و ۱۷ دقیقه
زبان فیلم زندگی دیگران : آلمانی
IMDb: ۸/۴
امتیاز متاکرتیک: ۸۹
امتیاز راتن تومیتوز: ۹۳٪
فیلم The Lives of Others (زندگی دیگران) یکی از بهترین فیلم های آلمانی است که در سال ۲۰۰۶ توسط فلوریان هنکل فون دونرسمارک ساخته شد. این فیلم اولین فیلم بلند دونرسمارک است؛ او تا کنون سه فیلم بلند ساخته و همگی افتخار آفرین بودهاند. فیلم توریست (The Tourist) نامزد سه گلدن گلوب و فیلم هرگز روی برنگردان (Never Look Away) نامزد دو اسکار بوده است. اما فیلم زندگی دیگران بیش از ۳۰ جایزه از جمله جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی را در سال ۲۰۰۶ را به دست آورده و با استقبال و تحسین منتقدان و مخاطبان روبرو شده است.
فیلم The Lives of Others هفده سال پس از فروپاشی دیوار برلین ساخته شده است. پیش از تماشای فیلم لازم است کمی بیشتر درباره آلمان شرقی بدانید. پس از جنگ جهانی دوم و شکست رایش سوم، بنابر توافق سران آمریکا و بریتانیا با اتحاد جماهیر شوروی در مورد جداسازی آلمان، قراردادی مبی بر تقسیم کشور عقد شد. به موجب این قرارداد، آلمان به ۴ منطقه تقسیم شد؛ نیروهای فرانسه در جنوب غرب، بریتانیا در شمال غرب، ایالات متحده در جنوب و اتحاد جماهیر شوروی در شرق مستقر شدند. سه منطقه انگلیس، فرانسه و آمریکا با نام جمهوری فدرال آلمان (آلمان غربی) و منطقه شرقی با نام جمهوری دموکراتیک آلمان (آلمان شرقی) اعلام موجودیت کردند. برلین که پایتخت آلمان بود، با دیواری به دو بخش شرقی و غربی تقسیم شد.
در آلمان شرقی وزارت امنیتی تشکیل شده بود که با اصطلاح به آن اشتازی میگفتند؛ این سازمان حدود ۴۰ سال به نظارت و بررسی فعالیتهای شهروندان آلمان شرقی مشغول بود و با استفاده از اطلاعات به دست آمده هرگونه نا آرامی و دگراندیشی را در نطفه خفه میکرد. در سال ۱۹۸۹ میلادی، اشتازی برای ۱۰ میلیون شهروند این کشور پرونده داشت. اشتازی بیش از ۹۱ هزار افسر داشت و شبکه گسترده خبرچینهای فعال آن حدود ۲۰۰ هزار نفر بود. بخش ویژهای در اشتازی مسئول ضبط مکالمات تلفنی و سپس نوشتن چکیدهها یا متن کامل گفتگوها و سپس ارسال آن به بخش تحلیل اطلاعات بود. علاوه بر آن، کلیه نامهها و مرسولات پستی کنترل و خوانده میشد. از دیگر تکنیکهای اشتازی، جمعآوری نمونهای از بوی بدن و عرق شهروندان مشکوک و گردآوری آنها در بانک اطلاعاتی بود.
گفته میشود داستان فیلم The Lives of Others تا حدودی زندگی بازیگر اصلی فیلم، اولریش موهه را نشان میدهد که از مخالفان نظام کمونیستی آلمان شرقی بود و در این کشور تحت نظر اشتازی بوده است. اولریش موهه یک سال پس از بازی در این فیلم، به علت سرطان درگذشت.
فیلم زندگی دیگران، سیستم حوکمتی توتالیتر را به تصویر میکشد که برای فردیت احترامی قائل نیست و میخواهد با هر وسیلهای به زندگی خصوصی مردم راه پیدا کرده و به بهانه صلاح مردم، از آنها علیه خودشان جاسوس درست کند و دولت را محق و مکلف میداند تا بر همه لحظات زندگی تک تک انسانها نظارت کند. فیلم نگاهی دارد به ساختار روانشناختی و ماهیت سیستم توتالیتر از نگاه یکی از افسران ارشد همین سیستم که به سوسیالیسم اعتقاد راسخ دارد.
داستان فیلم زندگی دیگران
فیلم زندگی دیگران داستان حضور وزارت اطلاعات آلمان شرقی مشهور به اشتازی (Stasi) در برلین شرقی را در دهه ۱۹۸۰ را روایت میکند که وظیفه داشتند فعالیتهای شهروندان آلمان شرقی را نظارت و بررسی کنند؛ گرد وایسلر، بازجوی ارشد اشتازی، برای تعقیب و جاسوسی در مورد یک نمایشنامه نویس اهل برلین مامور می شود اما او از انجام این کار حس خوبی ندارد و سخت با خود کلنجار میرود.
تریلر فیلم
برای اینکه بیشتر با فضای فیلم The Lives of Others (زندگی دیگران) آشنا شوید، تریلر آن را در ادامه تماشا کنید:
اگر فیلم The Lives of Others (زندگی دیگران) را تماشا کردید، نظر خود درباره فیلم را با ما و دیگر مخاطبان مجله ویتال کامنت کنید