فیلم خرچنگ (The Lobster) از جمله فیلمهای خوب و عمیق سینما در سال ۲۰۱۵ است که حرف های زیادی برای گفتن دارد. در بخش پیشنهاد فیلم و سریال مجله ویتال ، ما هر هفته فیلم ها و سریال های مختلفی را برای تماشا به شما معرفی میکنیم. در این مطلب از معرفی فیلم ، به سراغ معرفی فیلم The Lobster و جزئیات آن میرویم.
فیلم The Lobster – خرچنگ
ژانر: درام، رمانتیک، کمدی سیاه
سال انتشار: ۲۰۱۵
کارگردان: یورگوس لانتیموس
بازیگران: کالین فرل، ریچل وایس، بن ویشاو، الیویا کلمن
مدت زمان فیلم : ۱ ساعت و ۵۹ دقیقه
زبان فیلم خرچنگ : انگلیسی
IMDb: ۷/۲
امتیاز راتن تومیتوز: ۸۷٪
امتیاز متاکرتیک: ۸۲
فیلم The Lobster (خرچنگ) فیلمی پادآرمانشهری به کارگردانی یورگوس لانتیموس (Yorgos Lanthimos)، کارگردان مشهور یونانی است که فیلمهای موفق زیادی در کارنامه هنر خود دارد که از جمله آنها میتوان به دندان نیش (Dogtooth)، کشتن گوزن مقدس (The Killing of a Sacred Deer) و سوگلی (The Favourite) اشاره کرد که جوایز زیادی را برای او به همراه داشته است. لانتیموس در کارهای خود از یک سبک نسبتا ثابت، کدگزاریها و استعارههایی استفاده میکند که میتوان آن را امضای شخصی او در پای کارهایش به حساب آورد.
فیلم خرچنگ که جزو فهرست بهترین فیلم عاشقانه دهه است، توانسته نامزد دریافت جوایز زیادی شود و همچنین توانسته در جشنواره کن ۲۰۱۵ جایزه ویژه هیئت داوران را دریافت کند. از دیگر جوایز این فیلم میتوان به جایزه فیلم اروپا، ایندیپندنت اسپریت بریتانیا و جشنواره بینالمللی فیلم روتردام اشاره کرد.
داستان فیلم خرچنگ
فیلم The Lobster پادآرمانشهری در آینده را به تصویر میکشد که در آن بزرگسالانی که مجرد هستند یا در یافتن زوج خود ناتوانند، باید به هتلی مخصوص بروند و ظرف ۴۵ روز شریک مناسبی پیدا کنند؛ زوجی که در صفات یا ویژگیها شباهتی قابل توجه به او داشته باشد، در غیر این صورت به حیوانی دلخواه تبدیل میشوند. یک را برای افزایش روزهای اقامت وجود دارد که آن هم گرفتن مجردهای ساکن در جنگل که فرار کردهاند است.
نقد فیلم The Lobster
در نقد فیلم The Lobster میتوان گفت که درامی عجیب و غریب و در عین حال تاثیرگذار است. درامی که دنیایی را به تصویر میکشد که نوعی دیکتاتوری هویت انسانی مردم را گرفته و افراد، مانند ماشین، باید به چیزی فکر یا عمل کنند که برایشان تعریف شده و حق انتخابی ندارند. فیلم دو بخش و دو نوع دیکتاتوری دارد؛ بخش اول هتلی با قوانین الزام به تاهل را نشان میدهد و در بخش دوم، جنگلی از مجردان فراری که باید مجرد بمانند و در واقع از دیکتاتوری که تاهل در آن یک اجبار است، فرار کرده و در بند دیکتاتوری دیگری که در آن ملزم به تجرد هستند گرفتار میشوند. قوانینی غیرعادی و بیمنطق که مردم راهی برای گریز از آن ندارند و در واقع تبدیل به باور شخصی آنها شده است.
از دیگر مفاهیمی که در فیلم خرچنگ به آن پرداخته میشود، تظاهر به عشق به خاطر نجات از مهلکه است که در جامعه امروزی هم برخی گرفتار آن هستند و برای فرار از تنهایی، به روابط بدون عشق پناه میبرند. وقتی رابطه به عنوان نجاتدهنده باشد، اولین چیزی که از بین میرود صداقت و احساس است. همچنین فیلم نشان میدهد که حتی اگر قوانین احمقانه هم بر جامعه وضع شود، جامعه به حمایت برمیخیزد و قوانین بخشی از جهانبینی آنها نیز میشود.
در واقع لانتیموس به نوعی میخواهد نشان دهد که هر نوع اجباری، بشر را از اصالت دور کرده و وفاداری بیش از حد به ایدئولوژی و تعصب، افراد را خشن و سنگدل میکند. لانتیموس به خوبی این موضوع را نشان میدهد که روابطی که بر اساس منفعت و مصلحت به وجود آمدهاند، اگر روزی این مصلحت عوض شود، رابطهای که براساس آن شکل گرفته به راحتی فروخواهد پاشید. اما ایدئولوژی هر چقدر احمقانه هم باشد چنان قدرتی دارد که هیچکس جرات اندیشندن بر خلاف آن را ندارد.
تریلر فیلم
برای اینکه بیشتر با فضای فیلم خرچنگ آشنا شوید، تریلر آن را در ادامه مشاهده کنید:
اگر فیلم The Lobster (خرچنگ) را تماشا کردید، نظر خود درباره فیلم را با ما و دیگر مخاطبان مجله ویتال کامنت کنید.